Završeni susreti mladih u Malom Lošinju

U ponedjeljak, 2. kolovoza 2021. godine, završeni su susreti mladih u Malom Lošinju. Ovoga ljeta mladi Zagrebačke nadbiskupije u dva su termina promišljali o temama povezanim s brakom i obitelji pod geslom Ljubav usprkos svemu, koje je uzeto iz pobudnice pape Franje Amoris Laetitia. Na susretima je sudjelovalo 40-ak mladih, uz prisutstvo animatora i bogoslova te povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka.
ML01

Tijekom tjedan dana dvije lošinjske grupe razgovarale su o temama braka kao sakramenta i poziva, o čistoći te o obitelji kao temeljnoj zajednici društva. Također, mladi su vrijeme u Domu sv. Martina provodili međusobno se družeći, kupajući se, igrajući se i plešući.

Male grupe na Malom Lošinju vodilo je šestoro animatora raspoređenih u dva termina, a predvođenih vodstvom i prisutstvom vlč. Kristijana Tušeka, povjerenika za pastoral mladih.

Mladi su nedjeljom sudjelovali na svetoj misi u župi Rođenja Blažene Djevice Marije. Ispunjeni radošću i veseljem, mladima je ovo bio najbolji mogući poticaj na daljnje aktivno sudjelovanje u životu župne zajednice.

Objavljeno: 19. 08. 2021. u kategoriji