Započela Temeljna formacija animatora

Prvim vikend susretom, koji se održao 13. i 14. studenoga u samostanu u Kotarima kraj Samobora, započeo je novi ciklus Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
TFA01

Na susretu je sudjelovalo 29 mladih uz vodstvo devet animatora instruktora i pomoćnih animatora te povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka. Tema prvog susreta bila je Animacija: Tko? Što? Zašto?

Susret je započeo svetom misom u župnoj crkvi sv. Leonarda. Svetu misu predvodio je vlč. Tušek koji je u homiliji istaknuo: "Ovo što danas započinjemo Božja je stvar. Božja je stvar za vaš osobni život i za vaš osobni hod vjere te za zajednice iz kojih dolazite. Daj Bože da ono što primite ovdje u tim zajednicama podijelite. Širite glas: prvo o Bogu koji je divan, kako mu pjevamo u tolikim pjesama, i drugo, o mogućnosti koju imamo kao zajednica Njegovih, svjesni potrebe upornosti."

"Nemojte ovaj TFA prolaziti sami, hajdemo ga proći s Gospodinom!", poručio je mladima vlč. Tušek.

Nakon svete mise uslijedio je uvod u vikend, igra upoznavanja i vježba očekivanja u kojoj su mladi podijelili svoja očekivanja i strahove vezane za Temeljnu formaciju. Susret je nastavljen igrom Poštar i radom u malim grupama, u kojima su se budući animatori bolje upoznali s instruktorima i međusobno te podijelili svoja iskustva i potrebe u radu s mladima u župnim zajednicama.

Mladi su nakon toga sudjelovati u radionici Animirati: Tko? Što? Kako?, gdje su prepoznavali u filmskim isječcima odlike animatora i načine animiranja. Večernji program animatori instruktori pripremili su na temu televizijskog programa, a prvi dan formacije zaključen je molitvom "Biti sol i svjetlo svijeta".

Drugi dan prvoga vikenda mladi su započeli molitvom časoslova, a uslijedila su predavanja Animator kao poslanje i Evaluacija. Mladi su u nedjelju sudjelovali na svetoj misi sa župnom zajednicom u Kotarima pjevajući, ministrirajući i čitajući. Susret je završio zajedničkim ručkom, pospremanjem i plesom.

Idući vikend susret na temu Identitet animatora održat će se 11. i 12. prosinca.

Objavljeno: 16. 11. 2021. u kategoriji