Treći pripremni susret za volontere SHKM-a

Treći pripremni susret za volontere SHKM-a

Susret mladih Zagorskog arhiđakonata održao se 15. veljače u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju. Ovaj susret treći je u sklopu pripremnih susreta koji se održavaju u svakom arhiđakonatu za volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži i za mlade iz arhiđakonata. Na susretu u Začretju okupilo se dvjestotinjak mladih iz Zagorskog arhiđakonata.

Susret je započeo u župnoj crkvi molitvom pred križem SHKM-a koju je predvodio velečasni Tomislav Kralj. Molitvu je animirao zbor domaćina iz Svetog Križa Začretja. Mladi su pred križ SHKM-a donijeli svoje molitve kao što su to učinili desetci tisuća mladih prije njih koji su molili uoči i na Susretima hrvatske katoličke mladeži. Molitva je zaključena zajedničkom molitvom za pripremu SHKM-a koji se ove godine održava držati u Zagrebu 9. i 10. svibnja.Treći pripremni susret za volontere SHKM-a

Nakon molitve vlč. Kralj mladima je predstavio program SHKM-a i dao upute za volontere na Susretu i u župama. Mladi su također imali priliku postaviti pitanja u vezi organizacije i zadaća koje imaju u razdoblju do Susreta. Nakon informativnog dijela uslijedila je podjela u grupe i međusobno upoznavanje. Na upoznavanju mladi su kroz igru razgovarali o svojim aktivnostima i župama iz kojih dolaze te o pripremama za Susret koje su započele u njihovim župama. Nakon upoznavanja mladi su imali priliku nastaviti druženje uz zajednički ručak.

Treći pripremni susret za volontere SHKM-a

Popodnevni dio programa započeo je zajedničkim plesom, a nakon toga održani su punktovi. Mladi su u svojim grupama išli po punktovima gdje su se održavale razne igre. Neke od igara kroz koje su mladi tog popodneva prolazili bile su: Alias, Kapetani i mornari, Od srca srcu i druge. Cilj ovih punktova bio je upoznavanje i jačanje zajedništva među mladima iz Zagorskog arhiđakonata. Mladi su se lijepo proveli, zabavili i stekli neka prijateljstva koja će se nastaviti i nakon ovog susreta. Susret je završio još jednim plesom te zahvalom vlč. Tomislava Kralja i završnom molitvom i blagoslovom vlč. Vladimira Drnetića, župnika župe domaćina.

treći pripremni susret za volontere SHKM-a

Idući pripremni susret održat će se 22. veljače u Župi sv. Leopolda Mandića u Dubravi za mlade i volontere SHKM-a iz Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.

Petar Lovrić

Fotogalerija

Fotografije: Krunoslav Novak

Objavljeno: 17. 02. 2020. u kategoriji