Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenoga 2021., Svjetski dan mladih obilježit će se u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Proslava Svjetskog dana mladih održat će se po dekanatima naše Nadbiskupije u subotu 20. ili u nedjelju 21. studenoga, dok će središnje slavlje, na kojem će sudjelovati predstavnici mladih iz svih dekanata te mladi Karlovačkog i Dugoreško-mrežničkog dekanata, biti u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.
SDMZg

Foto: Mladi na hodočašću u Mariju Bistricu 2021.

Molitveni program započinje u 10 sati, a središnje misno slavlje u 11 sati predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Posebnost toga slavlja je i u tome što će u euharistiji biti prisutni i bogoslovi Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa, od kojih će 16 bogoslova biti primljeni među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red đakonata i prezbiterata.

Materijali za pripravu susreta u dekanatima mogu se preuzeti na poveznicama:
MOLITVA VJERNIKA
KLANJANJE
PRIJEDLOG KATEHEZE
PLAKAT

"Dragi mladi, Krist nam vraća vjerodostojnost i mijenja motrište, da bismo gledali 'novim očima'. U tome je posebno važna prisutnost mladih u Crkvi. I dok vas Papa s jedne strane upućuje na snagu i polet u vama, s druge vas strane upozorava da se ne gubite u besmislenim bitkama i ne postanete promicatelji nasilja i ideologija. Na kraju vas poziva da budete svjedocima djelâ koja je Isus započeo u vama. Čak vam šest puta govori: Ustani! radi svjedočenja: o svome iskustvu slijepca koji je susreo svjetlo, koji je vidio dobrotu i ljepotu Božju; o ljubavi i poštivanju koji se mogu uspostaviti u ljudskim odnosima; o obrani socijalne pravde, istine i pravednosti; o novome pogledu koji omogućuje da očima punim divljenja promatraš stvoreni svijet; o tome da promašeni životi mogu biti popravljeni. Da, dragi mladi, to je moguće jer je Krist živ i nazočan među nama. On nas, On svakoga pojedinog od vas zove na novu avanturu života s njime." - iz Pisma kardinala Bozanića povodom slavlja 36. Svjetskoga Dana mladih na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga

Objavljeno: 16. 11. 2021. u kategoriji