Održan treći susret Temeljnje formacije animatora

Održan treći susret Temeljnje formacije animatora

Prošlog vikenda, od 17. do 19. siječnja u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu održan je treći susret Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Susret je vodilo 10 animatora instruktora, uz prisutnost povjerenika za Pastoral mladih, vlč. Ivana Valentića.

Tema ovog susreta bila je Mjesto i položaj animatora u zajednici. Cilj susreta bio je osvijestiti mladima pripadnost Crkvi u koju su poput „živog kamenja“ pozvani ugrađivati svoje talente i doprinositi njenom rastu. Susret je započeo vježbom Most u kojoj su mladi izgradnjom makete mosta vježbali zajedništvo i suradnju. U radionicama i predavanjima tijekom susreta mladi su promišljali o zajednicama kojima pripadaju, osobito župnoj zajednici te mogućnostima animatorskog djelovanja u njoj. Usvojili su vještine pripreme i vođenja igara, koje su pokazali u izvedbi vesele večeri koja je bila u znaku filma i dodjele animatorskih Oscara.

Vikend-susreti Temeljne formacije animaotora dio su priprema mladih za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 9. i 10. svibnja, a idući vikend-susret održat će se od 29. veljače do 1. ožujka.

Brigita Gojak

Galerija fotografija

Objavljeno: 20. 01. 2020. u kategoriji