Održan drugi susret Temeljne formacije animatora

Drugi susret Temeljne formacije animatora održan je 25. i 26. studenoga u Samostanu karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu. Tema susreta bio je Identitet animatora, a vodilo ga je devet animatora instruktora i pomoćnih animatora, uz povjerenika za pastoral mladih vlč. Filipa Šešeka.
2TFA2023-2024

Susret je započeo svetom misom koju je predvodio vlč. Šešek. Nakon svete mise slijedio je uvod i podjela u male grupe, a zatim su se mladi kroz radionicu Moja povijest prisjećali svoga djetinjstva te događaja i ljudi koji su obilježili njihovo odrastanje. Potom je uslijedila igra Lanac prijateljstva, čiji je cilj bilo jačanje zajedništva.

Kroz radionicu Vrednote mladi su debatom prošli razne vrednote prema kojima žive te si osvijestili koje od njih žele usvojiti.

U večernjem programu sudjelovala su i djeca iz Kuće sv. Josipa, za koje su mladi pripremili božićne darove. Dan je zaključen večernjom molitvom Evo službenice Gospodnje.


Nedjelja je započela svetom misom te je nakon doručka uslijedila radionica Obiteljogram u kojoj su mladi promišljali o odnosima u svojoj obitelji. Susret je zaključen evaluacijom u malim grupama.
 

Idući susret Temeljne formacije animatora održat će se u veljači 2024. godine.

Objavljeno: 28. 11. 2023. u kategoriji