Održan četvrti susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije

Održan četvrti susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije

U prostorima Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati u Zagrebu prošloga je vikenda, od 28. veljače do 1. ožujka, održan četvrti susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije. Susret je vodilo 13 animatora instruktora Zagrebačke nadbiskupije.

Tema ovoga susreta bila je Vještine i sposobnosti animatora za rad u grupi. Cilj susreta bio je naučiti osnove o funkcioniranju male grupe kao i vještine koje su potrebne za vođenje grupe.  Susret je započeo vježbom „Automobilska nesreća“ u kojoj je demonstrirana važnost dobre komunikacije u grupi i brige za sve članove skupine. Na predavanjima i vježbama govorilo se o ulozi grupne dinamike u postizanju ciljeva grupe i njezinom dobrom funkcioniranju. Vježba „Brodolomci“ usmjerila je pažnju sudionika na važnost zajedničkog donošenja odluka, a vježbe grupne dinamike ukazale su na postojanje uloga koje svatko zauzima unutar grupe. Kao priprava za prvu korizmenu nedjelju održano je pokorničko bogoslužje koje je potaknulo mlade na razmišljanje i ispit savjesti, a svatko je imao i priliku za sakrament ispovijedi.

Vikend-susreti Temeljne formacije animatora dio su priprema mladih za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 9. i 10. svibnja, a idući, ujedno i posljednji vikend-susret održat će se od 27. do 29. ožujka.

Josip Banić

Fotogalerija

Fotografije: Josip Banić, Mirta Fekeža

Objavljeno: 04. 03. 2020. u kategoriji