Održan četvrti susret Temeljne formacije animatora

U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u subotu, 8. svibnja, održan je četvrti susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije. Na susretu je sudjelovalo dvadesetero sudionika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
Održan četvrti susret Temeljne formacije animatora

Tema ovoga susreta bile su Vještine i sposobnosti animatora za rad u grupi. Cilj susreta bio je upoznati mlade sa strukturom i dinamikom svake grupe, približiti im uloge koje je moguće preuzeti u raznim grupama i posvijestiti im kako ponekad nesvjesno drugima pristupamo s predrasudama.

Susret je započeo molitvom, nakon koje je uslijedio uvod u program. Prijepodnevni dio bio je ispunjen predavanjima o Teoriji male grupe i Dinamici grupe. Nakon ručka animatori su sudjelovali u raznim vježbama grupne dinamike, a potom i u dvjema praktičnim radionicama o dinamici grupe.

4. tfa_2021

Četvrti jednodnevni susret završio je euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije.

Idući susret na temu Duhovna dimenzija animatora, koji je ujedno i posljednji prije Opće specijalizacije animatora, održat će se 12. lipnja.

FOTOGALERIJA

Objavljeno: 10. 05. 2021. u kategoriji