Drugi pripremni susret za volontere SHKM-a

Drugi pripremni susret za volontere SHKM-a

Susret mladih Turopoljskog arhiđakonata održao se 8. veljače u Župi svetog Ivana Nepomuka u Lučkom. Ovaj susret drugi je u sklopu pripremnih susreta koji se održavaju u svakom arhiđakonatu za volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži i za mlade iz arhiđakonata. Na susretu u Lučkom okupilo se oko stotinu mladih iz Lučkog, Velike Gorice, Samobora, Ruda, Svete Nedjelje i ostalih župa Turopoljskog arhiđakonata.

Susretu mladih Turopoljskog arhiđakonata

Susret je započeo u župnoj crkvi molitvom pred križem SHKM-a koju je predvodio povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić. Molitvu je animirao zbor Allegro iz Lučkog. Mladi su pred križ SHKM-a donijeli svoje molitve kao što su to učinili desetci tisuća mladih prije njih koji su molili na Susretima hrvatske katoličke mladeži. Molitva je zaključena zajedničkom molitvom za pripremu Susreta Hrvatske katoličke mladeži koji će se održati ove godine u Zagrebu i župama Zagrebačke nadbiskupije 9. i 10. svibnja.

Susret mladih Turopoljskog arhiđakonata

Nakon molitve vlč. Valentić mladima je predstavio program SHKM-a i dao upute za volontere na susretu i u svojim župama. Mladi su također imali priliku postaviti pitanja u vezi organizacije i zadaća koje imaju u razdoblju do Susreta. Nakon informativnog dijela uslijedila je podjela u grupe i međusobno upoznavanje. Na upoznavanju mladi su kroz igru razgovarali o svojim aktivnostima i župama iz kojih dolaze te o pripremama za Susret koje su započele u njihovim župama. Nakon upoznavanja mladi su imali priliku nastaviti druženje uz zajednički ručak.

Susret mladih Turopoljskog arhiđakonata

Popodnevni dio programa započeo je zajedničkim plesom, a nakon toga održana je igra „Priča o Stepincu“ Mladi su u svojim grupama trebali pronaći osobe koje je za svoga života susretao blaženi Alojzije Stepinac te od njih dobiti razne informacije o Stepinčevom životu i tragove za pronalazak odgovora na pitanja. Skupina koja je prva pronašla sve odgovore na pitanja o Stepinčevom životu te riješila završnu zagonetku nagrađena je prigodnim poklonom. Kroz igru mladi su se bolje upoznali s detaljima Stepinčevog života, njegovim dosljednim služenjem Kristu i pomaganjem potrebitima. U Stepinčevom primjeru pronašli su uzor i motivaciju za pomoć u pripremi Susreta hrvatske katoličke mladeži. Osobe iz Stepinčevog života odglumili su animatori Zagrebačke nadbiskupije. Susret je završio zahvalom mladima i blagoslovom vlč. Ivana Valentića.

Idući pripremni susret održat će se 15. veljače u Župi Uzvišenja Svetog Križa, Sveti Križ Začretje za mlade i volontere SHKM-a iz Zagorskog arhiđakonata.

Josip Banić

Galerija fotografija

Foto: Krunoslav Novak

 

 

Objavljeno: 10. 02. 2020. u kategoriji