Hod za život

PRVI NACIONALNI HOD ZA ŽIVOT – Zagreb

Hod za život
 U subotu,  21. 5. 2016. u Zagrebu se održava prvi nacionalni hod za život pod geslom "Za život, obitelj i Hrvatsku".
Hod za život će započeti okupljanjem na  Trgu kralja Tomislava u 10 sati. Zatim će se okupljeni zajedno uputiti preko Zrinjevca do Trga bana Jelačića. Na Trgu će biti kratak i zanimljiv program za velike i za male koji završava u 14 sati.
 
Hodom za život podsjetit ćemo se da je svaki ljudski život jedinstven i nezamjenjiv te da od začeća do prirodne smrti  ima neotuđivo dostojanstvo. 
Svako dijete – rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke - trebamo čuvati i štititi - kao naše najvrjednije bogatstvo, kao našu budućnost. Istaknut ćemo važnost društvene i ekonomske potpore obiteljima. Potvrdit ćemo svoje očekivanje da se pruži konkretna pomoć svakoj ženi koja razmišlja o pobačaju iz ekonomskih razloga, zbog neinformiranosti ili pritiska okoline ( što 75% žena navodi kao razlog za pobačaj). Znanstvene činjenice o tome da život svakog čovjeka  započinje začećem trebaju biti svima dostupne. Baš svaka žena i svaki muškarac imaju pravo na važne informacije o tome da su u trenutku spajanja majčine jajne stanice i očeva spermija određeni spol, visina, boja očiju i kose njihova djeteta, da 4 tjedna nakon začeća djetetovo srce počinje kucati te će nastaviti do kraja njegova života pumpati krv kroz žile, da su u 8 tjednu trudnoće fomirani svi organi te da se djetetu od začeća do poroda izvana dodaju samo kisik i hranjive tvari.
Hodom za život Iskazat ćemo svoju solidarnost sa ženama koje su i majke – država ima obavezu osigurati konkretne mjere za bolje usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života. Podsjetit ćemo da istraživanja pokazuju kako u Hrvatskoj bračni parovi imaju u prosjeku jedno dijete manje nego što bi to željeli i kako za to uglavnom navode ekonomske razloge. 
 
Hodajući zajedno u subotu, 21. 5., svjedočit ćemo radost što živimo u Hrvatskoj u kojoj želimo podizati svoje obitelji i odgajati djecu. Jer, što je Hrvatska bez Hrvata?
 
                                                                   Nacionalni Hod za život u Rimu

Pozivamo te da poneseš balone izastave i:

·         Pridruži nam se u Hodu za život 21. 5. od 10 do 14 sati u Zagrebu.
Svoj dolazak potvrdi (to će nam pomoći u organiziranju samog događaja):

o   Prijava za obitelji i pojedince:
 
 

o   Prijava za organizirane grupe: http://goo.gl/forms/oFNrnKWG4L

·         Pomozi u organizaciji Hoda za život, obitelj i Hrvatsku – volontiranjem

o   Prijava preko upitnika na adresi: http://goo.gl/forms/kE3nHevGau

·         Prijava na mobitel: 095/8521-303 (Mirta),  098/910-3443 (Marija)

·         Pozovi i potakni svoje bližnje –  rodbinu, prijatelje, kolege, župljane – da dođu s obiteljima 21. 5. na Hod za život.

Više o događaju i kako pomoći možete naći na adresi www.hodzazivot.hr. Pozivamo Vas da nas pratite na facebook stranici https://www.facebook.com/HodZaZivot/  i da kliknete „like“, „share“, „going“i sl. kako biste i na taj način dali svoju potporu.
Objavljeno: 04. 05. 2016. u kategoriji Vijesti