Misa, klanjanje i mjuzikl u Jastrebarskom

Misa, klanjanje i mjuzikl u župi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom

Klanjanje

U ponedjeljak, 28. ožujka 2016., dan nakon što su svi proslavili Kristovo uskrnuće uz obilje hrane, pića i slatkih želja, zajednica mladih župe svetog Nikole biskupa iz Jatrebarskog predvođena kapelanom vlč. Tomicom Božičekom pripremila je župljanima večernji program kako bi u zajedništvu proslavili Kristovo otkupljenje i zahvalili mu za Njegovu žrtvu.

Program je započeo sa svetom misom u župnoj crkvi u 19 sati, a nakon toga zajednica mladih izvela je mjuzikl o djevojci Mariji i njezinoj borbi protiv sedam grijeha. Župljani su se okupili u velikom broju i s nestrpljenjem iščekivali početak programa. Na početku svete mise vlč. Tomica Božiček je rekao: „Možda je netko od vas sada na putu prema crkvi susreo Isusa, baš poput učenika koji su putovali iz Jeruzalema za Emaus, no ako niste siguran sam da ćete ga večeras ovdje sresti.“ I zaista Isus je došao! Zajedništvo, slogu, radost i blagoslov osjetili su svi, od najmlađih do najstarijih, a pogotovo glumci iz zajednice mladih koje je vodio Duh Sveti i trema je ubrzo nestala. U mjuziklu župljani su na Marijinom primjeru mogli vidjeti kako nam Isus prilazi ususret, bori se zajedno s nama protiv zla i grijeha i pokazuje nam pravi put. On donosi smisao u naš svakodnevni život i daruje nam utjehu i radost u trenucima beznađa i tuge. Na kraju mjuzikla glumci su zajedno za župljanima otpjevali pjesmu „Ja sam put i istina, slijedi me...“ i doista odlučili ga slijediti. U crkvi je uslijedio gromoglasni pljesak koji je glumce ispunio radošću, osjećajem zahvalnosti i izazvao na lica osmijehe. Župnik vlč. Stjepan Rožanković zahvalio se mladima i kapelanu na trudu i obratio se župljanima riječima: „Tema ovog mjuzikla bila je borba između dobra i zla i naravno na kraju dobro uvijek pobijedi. Ovaj mjuzikl može služiti svakom od nas kao ispit savjesti, gdje ćemo se zagledati u dubinu svoje duše i tamo naći Krista koji je Uskrsnuo radi naših grijeha.“

Nakon mjuzikla uslijedilo je klanjanje u kojem smo pokušali pronaći odgovor na pitanje "Koji je moj životni poziv?" U radosti s uskrsnulim Isusom zahvalili smo mu za njegovoj žrtvi i zamolili ga da nas usmjeri na pravi put. Nakon zadnje pjesme, jedna župljanka obratila se mladima: „Znate što!? Ja sam jako ponosna na vas i na ovu župu, i ovo danas je bilo prekrasno.“ Program se nastavio druženjem u pastoralnom centru na koje su svi bili pozvani. Tamo smo podijelili svoje dojmove, a glumci su dobili pozive da i u drugim župama pokažu zajedništvo i toplinu Božje ljubavi. Svjedočimo da uz malo dobre volje i Božju providnost možemo otvoriti mnoga srca i usmjeriti ih prema Isusu.

Autor: Jelena Gregorić

Objavljeno: 17. 04. 2016. u kategoriji Vijesti