Duhovna formacija mladih

Duhovna formacija mladih svibanj 2016.

Biblija

Pozivamo Vas na duhovnu formaciju mladh koja će se održati 9.svibnja 2016. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institu u 20 sati formaciju će održati vlč. Ivan Valentić.

Tema susreta: Evangelizacija kroz katehezu

Poruka pape Franje za svjetski dan mladih u Krakovu

Papa Franjo nas poziva da se nadahnjujemo riječima: “Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe. U svojoj poruci, Papa govori o Jubileju milosrđa koji će se održati ove godine u Krakovu na svjetskoj razini te sigurno postati, ističe Papa, jedan od najistaknutijih događaja te Svete godine. Baš kao što je Isus navještao Radosnu vijest, oslobađao sužnje, vraćao vid slijepima i slobodu potlačenima, tako je i Crkva pozvana da u Svetoj godini milosrđa pronađe “smisao poslanja koje joj je Gospodin povjerio na dan uskrsnuća.” Papa nas poziva da budemo milosrdni poput Oca, otkrijte tjelesna djela milosrđa: gladna nahranite, žedna napojite, siromaha odjenite, stranca primate, bolesna dvorite, utamničena pohodite i mrtva pokopajte. Važna su i duhovna djela milosrđa: dvoumna savjetovati, neuka poučiti, grješnika pokarati, žalosna i nevoljna utješiti, uvredu oprostiti, nepravdu strpljivo podnositi i za žive i mrtve Boga moliti. Biti milosrdan ne znači biti dobra osoba niti sentimentalan, to znači biti vjerodostojan kao Isusov učenik. U iskazivanju milosrđa poziva nas ovo godišnji Svjetski dan mladih koji će se održati u Krakovu, gradu svetog Ivana Pavla II. i svete Faustine Kowalske, velikih apostola milosrđa našeg doba. Budite djelotvorni, činite tjelesna i duhovna djela milosrđa, ljubite jedni druge vjerno i bezgranično, činite to kao što je Gospodin činio – dao svoj život za nas na križu, te nam pokazo primjer bezuvjetne ljubavi i dao priliku za novi početak. Na tom novom početku opraštajte onima koji su vas povrijedili i učinilo zlo, budite milosrdni i pravedni, molite da se Gospodin smiluje nama i cijelom svijetu. Isus vas čeka u Krakovu!

Pustite da vas dotakne njegovo beskrajno milosrđe da uzmognete postati apostoli milosrđa djelima, riječima i molitvama, u našem svijetu ranjenom egoizmom, mržnjom i tolikim očajem. Nosite baklju Kristove milosrdne ljubavi – o kojoj je govorio sveti Ivan Pavao II. – u sva područja vašeg svakodnevnog života i sve do nakraj svijeta. U tome vas poslanju pratim svojim željama i molitvama. Sve vas povjeravam Mariji Djevici, Majci milosrđa, na ovoj posljednjoj etapi duhovne priprave za idući SDM u Krakovu, te vas sve od sveg srca blagoslivljam.

Objavljeno: 04. 05. 2016. u kategoriji Vijesti