Hodočašće povjerenja u Valenciji

Regionalni susret Hrvata u Valenciji

Hodočašće povjerenja u Valenciji, hrvatskih hodočasnici završili su na Silvestrovo regionalnim susretom u crkvi svete Cateline, objavio je Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije. Preko 800 mladih okupilo se na susretu i misnom slavlju koje je predslavio vlč. Mirian Šuvak.

Okupljene mlade najprije je pozdravi delegat Taize susreta za Hrvatsku, brat Urlich koji je istaknuo važne poruke odaslane i primljene tijekom susreta u Valenciji, te je upoznao mlade sa susretima u 2016. godini. Brat Urlich mladima je posebno naglasio pet prijedloga za življenje Evanđelja i milosrđa u nama, te je podijelio korisne informacije vezane uz susret.

Na regionalnom susretu, osim Hrvata, sudjelovali su i gosti iz drugih zemalja. Lukas Schibowski iz Krakowa iskoristio je priliku kako bi pozvao naše mlade da se odvaže i prisustvuju Svjetskom danu mladih koji će se održati u srpnju ove godine, a Cristina iz Rige pozvala je ovogodišnje sudionike Hodočašća povjerenja da radost valencijskog zajedništva ponove u njezinom gradu.  Posebna gošća iz Benina, Perpetua mladima je govorila o iskustvima vjere kršćana u Beninu i novoj solidarnosti koja se osjeća. 

Susretu su prisustvovale i Ana Marčinko, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, te Ivana Čogelja, tajnica Ureda Hrvatske biskupske konferencije za mlade koja je mladima uputila nekoliko riječi.

Fotografije možete pogledati na Facebook stranici Ureda HBK za mlade.

Autor: Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije

Objavljeno: 04. 01. 2016. u kategoriji Video vijesti