Nadbiskupijski zbor mladih

Zbor mladih Zagrebačke nadbiskupije (NZM) osnovan je 2007. godine uslijed sve učestalijih susreta, molitava i misa s mladima na nadbiskupijskoj razini. Uvidjelo se da bi bilo dobro mlade vjernike, koji već pjevaju u svojim župnim zajednicama, angažirati da pjevaju i na nadbiskupijskim susretima mladih.

Do sada je NZM već više puta pjevao na različitim susretima mladih sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, zatim na godišnjim hodočašćima mladih u Mariji Bistrici, klanjanjima za mlade u zagrebačkoj prvostolnici; također animirao je i svete mise na događajima poput Holywina, a rado gostuje i u župama Zagrebačke nadbiskupije.

Zboraši posebno pamte pjevanje na bdjenju mladih u povodu posjeta državnog tajnika Svete Stolice kardinala Tarcisia Bertonea. Posebno su ponosni na koncert "Draži od srebra" u Studentskom centru u lipnju 2010. godine kada se tisuću mladih okupilo na humanitarni koncert za udrugu "Krijesnica". Veliki izazov bio je priprema zbora za molitveno bdjenje mladih s papom Benediktom XVI. na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je u lipnju 2011. godine NZM animirao pjevanje na pretprogramu i samom slavlju.

Svojim sudjelovanjem u NZM-u mladi stječu iskustvo pjevanja u velikom zboru, a stečeno iskustvo mogu primijeniti i u svojoj župnoj zajednici. Uz pjevanje i konkretno organiziranje rada NZM-a, naglasak se također stavlja na svjedočenje i življenje Evanđelja u vlastitom životu.

Zbor djeluje u okviru nadbiskupijskog Ureda za pastoral mladih.

Kontakt: nadbiskupijskizbormladih@gmail.com