Aktualnosti

Ekipa Sesvetskih Sela obranila naslov prvaka nadbiskupijskog KMNL-a

Odigrane su utakmice polufinala, finala i utakmica za 3. mjesto. Nakon odigrane sezone u dvije skupine u doigravanje (play-off) su ušle po četiri ekipe iz skupina A i B: 

Skupina A:
1. Sv. Nikola biskup (Jastrebarsko)
2. Sv. Nikola biskup (Stenjevec II.)
3. Sv. Stjepan Prvomučenik (Botinec)
4. ⁠Blaženi Ivan Merz (Špansko)

Skupina B:
1. Sv. Ivan Nepomuk (Stupnik-Lučko)
2. Sv. Antun Padovanski (Sveti Duh)
3. Sv. Nikola Tavelić (Kustošija)
4. Sv. Antun Padovanski (Sesvetska Sela)

Na četvrtom susretu Temeljne formacije animatora naglasak stavljen na dinamiku grupe

Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio vlč. Petar Belina, župni vikar u novozagrebačkim župama u Sopotu i Dugavama. U homiliji je poručio animatorima kako sve vještine i znanja koja steknu, bez ljubavi i poniznosti ne vrijede ništa. Dodao je kako se farizej iz Evanđelja mjeri s lopovima i carinicima i „stavlja se daleko ispred svih. Razmišlja ovako: Ako se želim dobro osjećati, moram misliti na one koji su manji i slabiji od mene. To u nama čini da se bolje osjećamo o samima sebi; tješimo se i opravdavamo.“ Vlč.

Otvorene prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

Prijave za Susret započele su 4. siječnja i trajat će sve do Uskrsa, 31. ožujka ove godine. Važno je naglasiti da su domaćini odlučili da, za razliku od prijašnjih susreta, nema više unosa gotovih tablica s podacima mladih, već se svaka mlada osoba, u dogovoru sa župnikom i/ili župnim vikarom, prijavljuje osobno na Susret putem elektroničkog sustava. Sukladno tome, župnici ili župni vikari pozvani su brinuti nad prijavama mladih iz svoje župe.

Objavljen Priručnik s katehezama za pripremu za SHKM u Gospiću

priručniku su sadržane kateheze koje se mogu obrađivati na susretima mladih ili u sklopu župne kateheze.

Budući da je priručnik nastao u digitalnom obliku, te će jedino tako biti i objavljen, na prvim stranicama nalaze se QR kodovi čijim skeniranjem je moguće doći do napisanih kateheza u Word dokumentu.

Održan drugi susret Temeljne formacije animatora

Susret je započeo svetom misom koju je predvodio vlč. Šešek. Nakon svete mise slijedio je uvod i podjela u male grupe, a zatim su se mladi kroz radionicu Moja povijest prisjećali svoga djetinjstva te događaja i ljudi koji su obilježili njihovo odrastanje. Potom je uslijedila igra Lanac prijateljstva, čiji je cilj bilo jačanje zajedništva.

Duhovna obnova za mlade u došašću

Duhovne obnove održat će se u nedjelju 3. prosinca i u nedjelju 10. prosinca 2023. godine u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca (Kaptol 28). Duhovna obnova započinje misnim slavlje u 18 sati, nakon kojega slijede kateheza i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Voditelji su povjerenik za pastoral mladih vlč. Filip Šešek te povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva preč. Jakov Rađa.

Započeo novi ciklus Temeljne formacije animatora

Na susretu je sudjelovalo 30 mladih uz vodstvo deset animatora instruktora i pomoćnih animatora te povjerenika za pastoral mladih vlč. Filipa Šešeka. Tema prvog susreta bila je Animacija: Tko? Što? Zašto?

1TFA 2023/2024_1

Holywin u Zagrebu

Program će započeti svetom misom u Bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u 19 sati, koju će predvoditi povjerenik za duhovna zvanja i promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji vlč. Jakov Rađa. Nakon svete mise slijedi predstava u 20 sati u Velikoj dvorani ("Aula Magna") Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Na svetkovinu Svih svetih, 1. studenog, ponovit će se izvedba predstave u 20 sati.

Otvorene prijave za Temeljnu formaciju animatora

Program se sastoji od više faza, a prva faza uključuje Temeljnu formaciju animatora u pet vikend susreta. Na tim susretima mladi upoznaju i produbljuju vjeru, otkrivaju identitet animatora te svoje poslanje u Crkvi usvajajući vještine potrebne za naviještanje vjere djeci i mladima, kao što su: vođenje skupine, pripremanje kateheza, rekreativnih večeri te susreta za djecu i mlade.