Aktualnosti

Tumačenje loga

Uz geslo tu je i prigodni logo u čijem središtu nalazimo Svetu Obitelj koju nam Gospodin daje kao „divan uzor obiteljskih kreposti i uzajamne ljubavi“ (Zborna molitva, blagdan Svete Obitelji). Usprkos svim poteškoćama (anđelovo navještenje Mariji, Josipov „bijeg“, rođenje u štalici, proroštva starca Šimuna i proročice Ane, Isusovo gubljenje, Josipova smrt...) i boraveći u sjeni drva križa, Sveta Obitelj ostala je zajedno.

Otvorene prijave za Susret mladih u Malom Lošinju

Ovog ljeta održat će se susreti župnih animatora mladih pod geslom "Ljubav usprkos svemu" (usp. AL 119) u Domu sv. Martina u Malom Lošinju u četiri termina:

  • od 5. do 12. srpnja;
  • od 12. do 19. srpnja;
  • od 19. do 26. srpnja;
  • od 26. srpnja do 2. kolovoza.

MLADI

Te Deum na kraju 352. akademske godine Sveučilišta u Zagrebu

Te Deum_2021_02

Na početku liturgijskog slavlja biskup Šaško istaknuo je kako znamo da kršćanska zahvalna pjesma nije prestajala ni u najtežim neprilikama i kako je čovjekov poziv – biti hvala Bogu.

Nastavio je kako su studentice i studenti, u zajedništvu sa svojim rektorom, prorektorima, dekanima, profesorima, djelatnicima i suradnicima Sveučilišta u Zagrebu, došli i ove godine moliti i zahvaljivati.

Vlč. Tušek o sv. Josipu kao čovjeku snova

Treću katehezu pripremio je vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih i pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije. Tema kateheze je Sveti Josip - čovjek snova, a ne sanjar.

Katehezu možete pogledati na Youtube kanalu Zagrebačke nadbiskupije:

Svečana misa zahvalnica Te Deum

Svečanu misu zahvalnicu Te Deum za završetak 352. akademske godine predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško u četvrtak, 17. lipnja, u župnoj crkvi sv. Petra apostola u Vlaškoj ulici 93, s početkom u 18.30 sati.

Te Deum_2021

Održan četvrti susret Temeljne formacije animatora

Tema ovoga susreta bile su Vještine i sposobnosti animatora za rad u grupi. Cilj susreta bio je upoznati mlade sa strukturom i dinamikom svake grupe, približiti im uloge koje je moguće preuzeti u raznim grupama i posvijestiti im kako ponekad nesvjesno drugima pristupamo s predrasudama.

Održan treći susret Temeljne formacije animatora

Na susretu je sudjelovalo dvadesetero sudionika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Tema ovoga susreta bila je Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Cilj susreta bio je približiti sudionicima njihovo mjesto u Crkvi, upoznati ih s područjima na kojima mogu kao animatori djelovati te približiti im metode kojima se mogu služiti u svome djelovanju.

Okićen bor ispred Zagrebačke katedrale

Uoči Božića, u utorak 22. prosinca 2020. godine, u organizaciji Ureda za pastoral mladih okićen je bor ispred Zagrebačke katedrale. Liturgiju Riječi predvodio je vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Na početku je pozdravio sve okupljene mlade, mons. Josipa Kuhtića, rektora Zagrebačke katedrale, te preč.