U Kotarima animatori Zagrebačke nadbiskupije održali četvrti susret Temeljne formacije

Četvrti susret Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji održan je proteklog vikenda, 5. i 6. ožujka 2022., u samostanu u Kotarima kraj Samobora.
4TFA_Kotari

Na susretu je sudjelovalo 30-ak mladih, uz vodstvo devet animatora instruktora. Tema susreta bile su vještine animatora za rad u maloj grupi.

Susret je započeo svetom misom koju je predvodio župni vikar Župe sv. Pavla apostola u Retkovcu vlč. Branimir Jagodić. Tumačeći evanđeoski ulomak u kojem Isus farizejima i pismoznancima govori kako ne treba liječnika bolesnima, nego zdravima, vlč. Jagodić poručio je animatorima da budu medicinski brat i sestra - spona između mladih i Gospodina. Također, na kraju homilije naglasio je: "Nemojte pristajati na osrednjost jer za osrednjost niste stvoreni."

Budući da su tema susreta bile vještine i sposobnosti animatora za rad u grupi, prva vježba koju su animatori instruktori pripremili bila je vježba suradnje i povjerenja pod nazivom "Automobilska nesreća", u kojoj su se mladi oslanjali jedni na druge, gradili povjerenje i zajedno radili kako bi stigli do cilja. Uslijedila su predavanja, radionice i vježbe o dinamici grupe.

U zajedničkoj molitvi naglasak je stavljen na darove koje primamo, koje nosimo i dijelimo s drugima.

Idući, a ujedno i posljednji susret u ovom ciklusu Temeljne formacije animatora održat će se 14. i 15. svibnja u samostanu u Kotarima, nakon čega će se mladi uputiti na Opću specijalizaciju animatora u trajanju od tjedan dana.

Objavljeno: 07. 03. 2022. u kategoriji