Treći susret Temeljne formacije animatora

tfa1

 

Od 12. do 14. siječnja u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica, održan je treći susret Temeljne formacije animatora, kojem je tema bila „Mjesto i pripadnost animatora u zajednici“. Susret su vodile instruktorice Brigita Gojak i Ivana Bosiljevac, zajedno sa s. Dijanom Mlinarić, Petrom Poje i Mandom Zrno, te animatorima Krešimirom Cervelinom i Barbarom Zeba, uz prisutnost Povjerenika za pastoral mladih, vlč. Ivana Valentića.

tfa2

45 animatora je susret započelo u petak sv. Misom, koju je predslavio vlč. Tomislav Kralj, a nastavilo gradnjom mostova, pri čemu su vježbali međusobnu suradnju i zajedništvo. Petak je završio molitvom na temu „Živo kamenje Crkve“, u kojoj smo posvijestili kako je svatko od nas krštenjem ugrađen u zajednicu Crkve i da sve više mora postajati njen 'živi kamen' kroz djelovanje u svojoj zajednici. Tijekom molitve svaki je sudionik dobio pločicu sa ispisanim darom ili plodom Duha Svetoga, koja simbolički predstavlja njegov dar za izgradnju Crkve.

Subota je započela radionicom „Obitelj“, u kojoj su animator, u malim grupama razmišljali o odnosima i načinu izgradnje vlastite obitelji, a nastavila se temom Crkve kao zajednice kojoj svatko pripada i koju je pozvan izgrađivati. Animatori su na kreativan način prikazali neku od slika koje Evanđelje koristi za Crkvu, nakon čega je vlč. Valentić u katehezi govorio o bitnim oznakama i obilježjima Katoličke Crkve.  U poslijepodnevnom dijelu programa upoznali smo različita područja djelovanja animatora u župnoj zajednici te kroz svjedočanstvo instruktorice Petre imali priliku otkriti što se kriva iza riječi ANIMATOR. Priča o tome što je najpotrebnije za spašavanje nakon brodolome poslužila je kao vježba traženja suglasja u grupi. Dan je završio igrama koje su za veselu večer pripremili animatori instruktori, nakon čega je uslijedio molitveno-meditativni trenutak, u kojem smo kroz pantomimu o klaunovima i jednom daru razmišljali o tome da nam je sve što imamo i jesmo  darovano te da smo jedni drugima dar.

Intenzivan i ispunjen vikend završio je u nedjelju evaluacijom, sv. Misom i ručkom, nakon kojeg su se animatori uputili svojim kućama, u iščekivanju idućeg susreta, koji će se održati od 2. Do 4. ožujka na istom mjestu.

 

tfa3

 

Više fotografija možete pogledati na linku.

Objavljeno: 22. 01. 2018. u kategoriji