Opća specijalizacija animatora na Baškim Oštarijama

spec2

 

            Nakon pet vikend susreta Temeljne formacije, na Baškim Oštarijama od 23. do 30. srpnja, održala se  Opća specijalizacija animatora, u organizaciji Ureda HBK za mlade, povjerenstava za pastoral mladih i salezijanske obitelji. Na specijalizaciji je sudjelovalo 40 animatora, a među njima bilo je i sedam animatora iz Zagrebačk nadbiskupije: Anja Bilankov, Karla Klokočki, Dora Lončarić, Dorian Vrbanić, Michelle Vrbanić, Barbara Zeba i Anamarija Župčić.

             Kroz sedam dana življenja crkvenosti, animatori su pod vodstvom animatora instruktrora i biskupijskih povjerenika te članova salezijanske obitelji usavršavali vještine i znanja potrebna za služenje kao župni animatori. Imali su  priliku i osobno rasti u duhovnosti, osvijestiti svoje animatorsko poslanje te izgrađivati zajedništo i vježbati suradnju s drugim animatorima, svećenicima i redovnicima. Upoznavali su Don Bosca, sudjelovali u programu 'TV Sofije', posjetili Karlobag,  a i sami ugostili svoje instruktore u Animatorwilleu.

            Dan na Baškim Oštarijama započinjao je jutarnjom rekreacijom, doručkom i molitvom, a nastavljao se radionicama u kojima su sudionici učili o stilovima vođenja grupe, komunikaciji, radu s raznim dobnim skupinama, organizaciji te o oratoriju i nadolazećoj Sinodi o mladima. Nakon ručka uslijedio bi poslijepodnevni dio programa, koji je počinjao rekreacijom po uzoru na salezijanski oratorij, igrama,plesom i druženjem. Nakon rekreacije animatori su sudjelovali na radionicama u kojima su se specijalizirali za rad s djecom odnosno mladima te su tako učili kako raditi s prvopričesnicima ili krizmanicima, kako voditi zbor mladih odnosno dječji zbor, biblijski, misijsku, odnosno karitativnu skupinu u svojoj župi. Dan bi završavao sv. Misom, veselom večeri koju su pripremali animatori instruktori te večernjom molitvom, koju su animirali sudionici.

            Čestitamo svim animatorima i želimo im blagoslovljen i plodonosan rad s djecom i mladima u njihovim župama!

  

Više fotografija s Baških Oštarija možete pogledati na Facebook stranici Pastorala mladih.

Objavljeno: 03. 08. 2017. u kategoriji