Održan treći susret Temeljne formacije animatora

Treći susret Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji održan je 3. i 4. veljače u samostanu sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu.
3tfa 2023/2024

Tema ovog susreta bila je Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Susret je započeo misom koju je predvodio povjerenik za pastoral mladih vlč. Filip Šešek.

3TFA 2023/2024_1

Nakon misnog slavlja slijedio je uvod i podjela u male grupe, u kojima su se sudionici prisjetili pravila rada u grupi i naučenog s prošlog susreta. Potom je uslijedila radionica Most, vježba međusobne suradnje. Nakon ručka uslijedila je radionica Crkva u kojoj su mladi na temelju ulomaka iz Evanđelja izrađivali modele Crkve. Zatim su kroz radionicu Područje djelovanja animatora saznali u kojim sve župnim zajednicama animator može djelovati te ih se potaknulo da se priključe, ako već nisu, nekoj od zajednica.

3TFA 2023/2024_2

Nakon toga su uslijedila predavanja Analiza igre i Macstof u kojima su sudionici nešto više naučili o igri, njenoj podjeli, ali i pripremi. Navečer je održana Vesela večer čija su tema bili Oscari. Subota je zaključena večernjom molitvom.

3TFA 2023/2024_3

Nedjelja je započela svetom misom. Nakon doručka slijedilo je predavanje Animatorski bonton, a zatim su iskoristivši naučeno od prošlog dana mladi predstavili igre koje su u malim grupama osmislili. Susret je završio evaluacijom i plesom. Idući susret će se održati u ožujku.

Objavljeno: 12. 02. 2024. u kategoriji