Održan prvi susret Temeljne formacije animatora

aa

U Zagrebačkoj nadbiskupiji započelo je provođenje Programa "Mladi za mlade" u kojem sudjeluju Ured HBK za mlade, Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije i Salezijanska obitelj. Ove subote, 4. studenog 2017., održan je prvi susret Temeljne formacije animatora koja čini prvi dio Programa. Jednodnevni susret održan je u pastoralnom centru Župe sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi te mu je prisustvovao 51 sudionik iz raznih župa Nadbiskupije. Susret je vodilo pet animatora instruktora: Brigita Gojak i Ivana Bosiljevac (voditeljice Programa za Zagrebačku nadbiskupije), Ivana Čogelja (tajnica Ureda HBK za mlade), s. Dijana Mlinarić i Petra Poje, uz pomoć i podršku dvoje animatora: Krešimira Cervelina i Dore Fekeže te povjerenika za pastoral mladih, vlč. Ivana Valentića.

a

Tema prvog susreta bila je "Animirati: Tko? Što? Kako?". Mladima je predstavljen Program i pobliže je objašnjena uloga i poziv animatora u Crkvi te odlike koje ga krase. Susret je započeo sv. Misom koju je predstavio vlč. Valentić. U propovijedi je istaknuo kako se u životu animatora očituju riječi iz Lukina Evanđelja: "Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen; a koji se ponizuje, bit će uzvišen." Nakon mise, uslijedili su igra upoznavanja, vježba o očekivanjima i strahovima, bans, ples, zajednički ručak, radionica, rad u malim grupama, a susret je zaključen molitvom časoslova.

Drugi susret Temeljne formacije animatora za Zagrebačku nadbiskupiju održat će se 1. - 3. prosinca 2017. u Župi sv. Nikole biskupa u Bistri.

 

b

 

c

Objavljeno: 08. 11. 2017. u kategoriji