Održan 2. susret Temeljne formacije animatora

Održan 2. susret Temeljne formacije animatora

Proteklog vikenda, od 6. do 8. prosinca, održan je drugi susret Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji. I ovaj se susret održao u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati. Susret je vodilo 11 animatora instruktora.

Tema drugog susreta bila je Identitet animatora, a cilj je bio da mladi upoznaju sami sebe. Susret je započeo igrom Lanac prijateljstva tijekom koje su se mladi povezali i gradili svoje prijateljstvo. Tijekom radionica u malim grupama, mladi su promišljali o sebi, o svojoj povijesti, svojim obiteljima te o vrednotama i talentima koje posjeduju. Nakon promišljanja o sebi, mladi su se opustili i zabavili na veseloj večeri kroz razne igre i ples.

U nedjelju u prigodi proslave Dana sjemeništa i svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u zajedništvu sa sjemenišnom zajednicom mladi su prisustvovali na svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Sljedeći vikend-susret održat će se od 17. do 18. siječnja, a tema susreta je Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Održani vikend-susret, kao i oni koji slijede, dio su priprema mladih za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagreb iduće godine 9. i 10. svibnja.

Tekst i foto: Mirta Fekeža

Galerija fotografija: https://photos.app.goo.gl/9jysMj7yCyQ7NSns8

Objavljeno: 11. 01. 2020. u kategoriji