Natječaj za Uskrs fest 2018.

Uskrs fest

Uskrs fest, najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe, održat će se 8. travnja 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u organizaciji Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija. 

U tu svrhu Organizacijski odbor festivala raspisuje Natječaj za Uskrs fest 2018. godine na koji se mogu poslati nove, neobjavljivane, niti javno izvođene skladbe ne dulje od 4 minute, tematski prožete nadom i radošću Kristova uskrsnuća.

Natječaj je službeno otvoren u četvrtak 18. siječnja, u 20. 30 sati, u emisiji HKR-a Sacro ritam i traje do nedjelje 18. veljače. Rezultati natječaja biti će objavljeni u četvrtak 22. veljače, u 20. 30 sati,  u emisiji Sacro ritamUskrs fest 2018. godine bit će revijalnog a ne natjecateljskog karaktera.

 

Prijava za natječaj mora sadržavati: 

  1. oglednu demo snimku pjesme u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps.
  2. Tekst pjesme u Word formatu s potpisanim autorima teksta, glazbe i aranžmana.
  3. kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web

Facebook i Twiter profil i sl.).

  1. Uz prijavu treba navesti župu ili zajednicu u kojoj se djeluje te dostaviti potvrdu tj. 

preporuku župnika koji ne pronalazi nikakvu zapreku za sudjelovanje i dopušta nastup glazbenog sastava na Uskrs festu.

  1. prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na slijedeću adresu:

uskrsfest.hbk@gmail.com

Skladbe poslane na natječaj mogu imati i definiran aranžman ali on nije uvjet niti presudan za odabir skladbe. Za finalne aranžmane skladbi kao i njihovu instrumentalnu izvedbu na Festivalu brine se Organizacijski odbor Uskrs festa 2018. godine.

Organizacijski odbor, u suradnji s autorima, zadržava pravo korekcije teksta i aranžmana ako to bude potrebno. Sve izvođače na Uskrs festu pratit će Festivalski orkestar, a prateće vokale svaki izvođač dovodi sa sobom.

Za sve potrebne informacija o organizaciji 39. godine održavanja Uskrs festa (1979. – 2018.) možete nas kontaktirati na mail uskrsfest.hbk@gmail.com ili na Facebook profilu te web stranici uskrsfest.hbk.hr

Organizacijski odbor:

Umjetnički direktor: Marija Husar Rimac

Izvršni direktor: Slavko Nedić

Generalni direktor: Dr. sc. don Mihael Mišo Prović

Ured HBK za mlade

Objavljeno: 13. 02. 2018. u kategoriji