Mladi kipari Zagreba u čast Stepincu

Kipari

„Stepinac u rukama mladih kipara“ projekt je koji se u organizaciji Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i Mladih kipara Zagreba održao u subotu, 4. veljače 2017. godine.

U prizemlju Nadbiskupskog dvora u prostorima nekadašnjeg Caritasa, četvorica studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Adrian Marok, Luka Krešimir Stipić, Petar Ćujo i Ivan Nestić, tehnikom modeliranja u glini izradili su 2 biste (portreta) i 2 figure bl. Alojzija Stepinca.

Stepinčev portret je zahtjevan i sad tek shvaćam zašto nam je profesor iz srednje škole rekao da nisi kipar ako nisi radio Stepinca i Tuđmana – prenio je svoje dojmove Ivan Nestić, student 2. godine Akademije likovnih umjetnosti koji iz sebe ima već 10-ak radova.

Kip1

Predstojnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije mons. Nedjeljko Pintarić otkrio je kome će figure i biste biti poklonjene. Jedna skulptura će biti poklonjena Misionarkama ljubavi u zagrebačkoj Jukićevoj ulici, jedna našem nestoru, najstarijem svećeniku Zagrebačke nadbiskupije preč. Vladislavu Tomasu, jedna bista ostat će na Nadbiskupskom duhovnom stolu, a izborom na stranicama Facebooka Zagrebačke nadbiskupije izglasano je da četvrta bista ide u Župu sv. Nikole Tavelića u Kustošiji – kazao je mons. Pintarić.

Kip2

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Objavljeno: 07. 02. 2017. u kategoriji