Križni put za mlade na Ksaveru

kriznimladi

Korizma je vrijeme kad na različite načine želimo živjeti pokoru i na poseban način se prisjetiti svega onoga što je naš Gospodin učinio za nas - jedan takav način je i pobožnost Križnog puta. Tako mladi naše Nadbiskupije, u organizaciji Ureda za pastoral mladih, već tradicionalno organiziraju Križni put na Ksaveru. On se uvijek održava petak prije Nedjelje Muke Gospodnje - Cvjetnice! Tako je i u petak, 7. travnja u 20 sati, bila pobožnost Križnog puta koji je sastavila Majka Terezija, a predmolio ga je naš Pastir, uzoriti Gospodin Josip Bozanić.

 

krizni1

 

Mladi su sudjelovali na različite načine u organizaciji, ali i samoj realizaciji Križnog puta, kroz čitanje postaja koje su čitali mladi iz različitih župa Nadbiskupije, zatim kroz pjevanje koje je animirao Nadbiskupijski zbor mladih te kroz nošenje križa i svijeća. No, ono što se nikako ne smije zaboraviti je da su mladi kupnjom svijeće donirali novac za fond "Mladi za mlade" koji pomaže studentima na području Nadbiskupije, kako bi mogli ostvariti svoje zvanje bez poteškoća i na tome posebno hvala svim mladima koji su pomogli.

 

krizni_proc

 

Na pobožnosti Kriznog puta razmišljali smo svaki trenutak i svaku postaju o svemu onome što je Gospodin morao za nas proći kako bi bili spašeni i kako bi i mi jednoga dana uskrsnuli. Kroz svaki njegov trenutak Muke, molili smo i za svake naše takve trenutke u životu, za naše bližnje, za one u potrebi, a naš Pastir - uzoriti gospodin nadbiskup Josip Bozanić - naglasio je kako je cijeli Križni put molio upravo za mlade i potaknuo sve na molitvu za mir u srcima svakoga pojedinačno, za mir u Domovini i za mir u svijetu koji svaki dan doživljava razne tragedije.

 

krizni_vr

 

Nakon poticajne molitve i riječi našega Nadbiskupa, završnu poruku i riječ, prije završnog blagoslova, uputio je i vlč. Ivan Valentić, povjerenik za mlade koji je svima zahvalio pomoći i uloženom trudu i vremenu i pozvao sve mlade da mole i za našeg Kardinala kako bi nas uvijek mogao uputiti i voditi Gospodinu.

 

krizni_kr

Objavljeno: 09. 04. 2017. u kategoriji