Klanjanje za mlade u katedrali

KLanjanje

Još jedno klanjanje za mlade održano je 26. siječnja u Zagrebačkoj katedrali kao zahvala Bogu za sve milosti koje nam pruža, ali i kako bismo molili za sve trenutke pred nama, posebno u ove dane kada mnogim mladima započinje ispitno vrijeme.

Klanjanje 1

Klanjanje je ovog puta animirao zbor "Note Ljubavi", ministranti i mladi župe Sv. Nikole biskupa iz Bistre. Na početku klanjanja vlč. Ivan Valentić, povjerenik pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, naglasio je kako ne trebamo moliti samo za uspješnost tokom ovog razdoblja već i za sve brige i terete koje nosimo sa sobom.

Klanjanje

Kroz evanđeoski tekst i razmišljanja o osobnom poslanju, vlč. Valentić poručio je kako se svatko od nas nalazi u nekoj zajednici vjernika koja nam je darovana kao sigurno utočište, no iako nam je zajednica temeljni oslonac u vjeri, naše poslanje je naviještati Isusa na mjestima gdje ga ljudi još nisu upoznali te da tako donesemo Kristov mir u društvo koje nas okružuje.

P

Kao što je Isus rekao svojim učenicima da krenu na put bez torbe, kese i obuće kako ih to ne bi sputavalo u navještanju i branjenju vjere, tako i mladi svoje brige trebaju kroz molitvu predati Isusu i poći na put kojim ih On šalje. A kada mislimo da ne vrijedimo ništa, kada mislimo da smo slabi i grešni, Isus nas čeka da mu poklonimo svoje vrijeme kao najboljem prijatelju.

 

Objavljeno: 30. 01. 2017. u kategoriji