Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Dragi mladi,

tradicionalno Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 7. i 8. rujna pod geslom „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5)

Zbog radova na pruzi ove godine hodočašće ide novim rutama, iz Kašine i Gornje Stubice. Stoga će za mlade koji planiraju krenuti u Mariju Bistricu u subotu 7. rujna biti organiziran poseban prijevoz do Kašine, s polaskom u 7 sati s tri polazišta: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza zgrade INA-e), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora, okretište Dubec. Za mlade Karlovačkog područja i Zagorja potičemo župnike da organiziraju prijevoz autobusima. Mladi koji neće putovati autobusom, kao i pristigle skupine mladih iz različitih dijelova Nadbiskupije, okupit će se u 8 sati u Kašini ili u Gornjoj Stubici odakle će zajedno krenuti prema Mariji Bistrici.

Potrebno je prijaviti se u svoje župe župnim animatorima prije ponedjeljka 2. rujna kako bismo mogli na vrijeme organizirati smještaj u Bistrici. Sudionici participiraju s 40 kn za organizaciju hodočašća. Excel dokument s tablicom koju popunjava župni animator nalazi se na LINKU, a tablicu je potrebno do 2. 9. 2019. poslati na mladi@zg-nadbiskupija.hr.

Svi mladi koji se žele uključiti kao redari i volonteri neka se prijave na LINKU.  Napomena: Svi redari moraju biti prijavljeni i u svojim župama! 

Pripremni susreti održat će se u utorak, 3. 9. 2019. u 20 sati za voditelje i u 20.30 za redare.

Bistrica

PROGRAM HODOČAŠĆA:

Subota, 7. rujna

7 sati – polazak autobusa prema Kašini s triju polazišta: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-e zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora i okretište Dubec

8 sati – hodočasnici iz Kašine/Gornje Stubice kreću prema Mariji Bistrici

*po dolasku u Mariju Bistricu, sveta misa u bazilici Majke Božje Bistričke; nakon mise smještaj u školi i šatoru

15.30 – početak programa u šatoru

18.30 – doček hodočasnika grada Zagreba

20 sati – služba svjetla

22.30 – početak cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim

 

Nedjelja, 8. rujna

9 sati – Križni put

11 sati – ulazna procesija

11.30  – misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba

14 sati – polazak prema Kašini

Objavljeno: 22. 08. 2019. u kategoriji