Hodočašće mladih u zagrebačku nadbiskupiju

Hodočašće u katedralu

Ovogodišnje tradicionalno hodočašće mladih u zagrebačku katedralu održalo se 7. svibnja na Nedjelju Dobrog pastira, u organizaciji Povjerenstva za duhovna zvanja i Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Hodočašće je započelo klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom, koje je predvodio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za duhovna zvanja, uz pomoć bogoslova Zagrebačke nadbiskupije. Za vrijeme klanjanja, mnogi su svećenici bili na raspolaganju mladima za sakrament pomirenja kako bi mogli čista srca doći pred Dobrog pastira i slaviti svetu misu.

blagolsov

Svečano euharistijsko slavlje započelo je u 19 sati koje je predslavio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Na početku slavlja, uvodne riječi i riječi zahvale uputio je vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

mladi

Uz mnoge poticajne riječi, Kardinal je na kraju homilije poručio mladima: „Dragi mladi, večeras vam želim reći: Uvijek zahvaljujte Bogu za život koji vam je dan i neka vam u tome uzor bude bl. Alojzije Stepinac!“

Stoga su svi mladi na kraju svete mise molili zajedničku molitvu za nova duhovna zvanja te molitvu za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca, kako bi ga mogli još bolje i predanije slijediti na putu vjere u Gospodinovu ljubav i Krista koji nam donosi nadu.

molitva

Euharistijsko slavlje je svojim pjevanjem pratio i uveličao Nadbiskupijski zbor mladih.

Danijela Tomić

Objavljeno: 08. 05. 2017. u kategoriji