Hodočašće mladih u Mariju Bistricu

Hodočašće mladih u Mariju Bistricu

U subotu i nedjelju, 7. i 8. rujna 2019. mladi Zagrebačke nadbiskupije hodočastili su u Mariju Bistricu. Hodočašće je započelo u subotu ujutro polaskom autobusa prema Kašini i Donjoj Stubici. Okupljeni u Kašini i Donjoj Stubici mladi su nakon zajedničke molitve pješice krenuli prema Mariji Bistrici.

hodočašće

Iako je ove godine hodočasnička ruta bila duža nego prijašnjih godina, mladima to nije predstavljalo problem. Dobro raspoloženi mladi su se tijekom cijeloga puta družili, pjevali i molili. Uz jedno stajanje po putu, dvije hodočasničke rute, ona koja je krenula iz Kašine te ona koja je krenula iz Donje Stubice, spojile su se na samom ulasku u Mariju Bistricu te su se mladi zajedno uputili u baziliku Uznesenja BDM gdje je slavljena misa koju je predvodio povjerenik za Pastoral mladih, vlč. Ivan Valentić u koncelebraciji s ostalim svećenicima nadbiskupije koji su hodočastili s mladima.

misa

Nakon mise i vremena za odmor, uslijedio je poslijepodnevni program koji je započeo u šatoru, a nastavio se programom po punktovima. Program u šatoru pjesmom je animirao Nadbiskupijski zbor mladih, a nakon toga, mladi su se raspršili po Mariji Bistrici te na punktovima igrali razne igre.

šator

Nakon završetka programa, u 18 sati mladi su se uputili prema kapelici sv. Ladislava gdje su dočekali hodočasnike koji su pristigli iz Zagreba te su se s njima uputili prema bazilici. U 21 sat na Bistričkoj kalvariji uslijedio je put svijetla, u zajedništvu s ostalim hodočasnicima mladi su molili i pjevali našoj nebeskoj Majci.

put svijetla

Završetak prvoga hodočasničko dana bilo je zajedničko euharistijsko klanjanje koje je i označilo početak cjelonoćnog klanjanja. Mladi su tijekom cijele noći dolazili u baziliku te provodili vrijeme pred Presvetim. U nedjelju mladi su sudjelovali na križnome putu u 9 sati te u zajedništvu s hodočasnicima Grada Zagreba u 11 sati slavili misu koju je predvodio nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić. Prepuni dojmova i zahvale Majci Božjoj za sve uslišane molitve mladi su se u 14 sati pješice uputili prema Kašini i Donjoj Stubici te dalje svojim kućama.

Foto: Matija Glasnović, Stjepan Hren, Luka Štimac, Borna Validžić

Galerija fotografija: https://photos.app.goo.gl/gPaw6vjuoZb9iov76

Objavljeno: 19. 09. 2019. u kategoriji