Animatorsko ljeto za mlade na Lošinju - 1. grupa

1los1

Od 10. do 17.7. svoju pustolovinu zvanu Animatorsko ljeto, u Domu sv. Martina na Malom Lošinju, započela je 1. lošinjska skupina. Tridesetak mladih je u tjedan dana kroz molitvu, kateheze, radionice, igre i zabavu učilo i otkrivalo novosti o sv. Josipu, čija je godina proglašena u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Početnu sramežljivost i povučenost vrlo brzo su zamijenili iskreni osmijesi i otvorenost za nova prijateljstva.

1los2

Kroz kateheze koje su držali svećenici na čelu s povjerenikom za mlade vlč. Ivanom Valentićem i uz pomoć časne sestre te animatora skupina prolazila predviđene teme i dolazila do zadanih ciljeva, te se nakon tjedan dana rasta u zajedništvu rastala obogaćena divnim iskustvima – pogledom na neizmjernu vrijednost koju svaki čovjek nosi u sebi, novim poznanstvima i prijateljstvima, ali nadasve željom da ostanu uz Gospodina i da to pojavom svjedoče u svojim župnim zajednicama. Svaka minuta programa bila je vođena Božjom milošću te su tako svako jutro, svaki obrok, rad ili odlazak na spavanje započeli i završili molitvom. Neizostavan dio bila je i Sveta Misa gdje su mladi, svatko svojim talentom - čitanjem, pjevanjem, sviranjem i ministriranjem, doprinijeli tom svečanom slavlju. U vlastitoj izgradnji i približavanju Bogu, pomogla je i svakodnevna polusatna šutnja gdje su mladi mogli zastati na tih pola sata i posvetiti se sebi i svom odnosu s Bogom.

1los2

 

Četvrtak je bio poseban dan – dan šutnje i klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Iako su mnogi priznali da nije bilo jednostavno ostati u tišini, prepoznali su da upravo u toj tišini progovara Onaj koji ih je privukao na ovu vrstu odmora. 
Dolazeći tamo kao stranci, nakon tjedan dana zajedništva i radosti, mladi se vraćaju kao prijatelji, spremni u svojim župnim zajednicama prenijeti stečeno iskustvo i pokazati sve ono što su dobili te svojim primjerom potaknuti ostale na poniznost,pravednost i odgovornost kojima nas uči sv. Josip.

1los3

Više slika pogledajte na Facebook stranici Pastorala mladih

Objavljeno: 03. 08. 2017. u kategoriji