Animatorsko ljeto na Lošinju 2017. - 4. grupa

nasl

Naša je lošinjska avntura započela 7. kolovoza kada smo se svi zajedno okupili ispred Zagrebačke Katedrale i krenuli put Malog Lošinja u dom svetog Martina. Unatoč početnoj povučenosti, već u autobusu su se mladi pomalo počeli upoznavati i zbližavati. Dodatnom zbližavanju svakako je pridonjela zajednička molitva krunice koju su predvodili dečki te se između svake desetice otpjevala pokoja pjesma. Po samom dolasku na Lošinj dočekala nas je treća grupa svojom simpatičnom predstavom i veseljem te malo razbila monotoniju koja je vladala među mladima iz četvrte grupe.

jk

Cijeli  je tjedan prošao u veselju i radosti kroz različite radionice, kateheze, igre i skečeve, no svakako valja izdvojiti dva dana koja su ostala u posebnom pamćenju mladih. Jedan od njih bio je četvrtak – dan šutnje, molitve i razgovora s Gospodinom. Iako su mnogi priznali da im je bilo teško šutjeti, svaki od njih je primio nešto po toj šutnji koliko god se ona teškom činila. Drugi dan koji ih je posebno oduševio svakako je bio petak i večernji izlazak u Mali Lošinj. Započeli smo svetom misom a završili plesanjem plesova u samom centru na rivi malog Lošinja. Bilo je to uistinu jedno predivno svjedočanstvo vjere mladih, ne samo lokalnim ljudima već i strancima koji su se našli ondje u datom trenutku.

Iako pomalo tužni po povratku u Zagreb, zasigurno će svi sudionici s radušću moći zaključiti da je ovaj tjedan bio uistinu poseban. Iako su se našli u izvanrednoj situaciji i izvanrednim okolnostima sada se vraćaju u svoju stvarnost…. A u toj stvarnosti svi će oni moći reći da su pozvani i da, po primjeru svetog Josipa žele činiti izvanredne stvari…

Više fotografija pogledajte na Facebook stranici Pastorala.

Objavljeno: 17. 08. 2017. u kategoriji