Adventska priprava

„Božja djela nisu nemoguća“
„Božja djela nisu nemoguća“

U petak, 20. prosinca, u Zagrebačkoj katedrali održala se Adventska priprava za Božić i Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se 9. i 10. svibnja održati u Zagrebu. Svetu misu predvodio je vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih, a pjevanje je animirao Zbor mladih Zagrebačke nadbiskupije.

adventska priprava

Vlč. Valentić u propovijedi je istaknuo kako je Marija primjer kako riskirati s Bogom, kako dopustiti Bogu da djeluje u našim životima. „Svi mi živimo u nekom strahu. Gospodin Mariji kaže ne boj se, ta našla si milost u Boga. I nama kaže ne boj se, budi sa mnom i nema razloga za zabrinutost. Sve stavi u moje ruke.“

adventska priprava

U trenutku Navještenja Anđeo Mariji govori o tome kako će i njena rođakinja Elizabeta postati majka te kaže „Ta Bogu ništa nije nemoguće!“ (Lk 1, 37). „Božja djela nisu nemoguća. Svojom snagom mi ne možemo, ali Božjom snagom ostvaruje se i ono nemoguće. Marija na to odgovara ponizno i jednostavno te dopušta Bogu da radi s njom jer zna da će On napraviti ono najbolje za nju. To Bog čeka i od nas, da kažemo Bogu „da“ i da budemo milost za druge“, naglasio je vlč. Valentić.

adventska priprava

Nakon mise blagoslovljene su kuglice kojima je okićen bor ispred Katedrale. Unutar kuglica nalaze se licitarska srca s imenima svih župa Zagrebačke nadbiskupije. Posebno za ovu prigodu izrađena su licitarska srca s logom SHKM-a.

Objavljeno: 11. 01. 2020. u kategoriji