Aktualnosti

Hodočašće mladih u Zagrebačku katedralu

Na nedjelju Dobroga Pastira, kada se posebno moli za duhovna zvanja, mladi su vjernici iz cijele nadbiskupije hodočastili u Zagrebačku katedralu. Hodočašće je započelo euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva, te bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa. Posebno se molilo za nova duhovna zvanja, ali i za sve svećenike, redovnike i redovnice.

Hodočašće mladih u Katedralu

Mladi Zagrebačke nadbiskupije okupit će se na tradicionalnom hodočašću u zagrebačkoj prvostolnici u nedjelju Dobrog Pastira, 22. travnja 2018. godine.

Budući da je ta nedjelja i Dan duhovnih zvanja, program će u katedrali započeti u 17.30 sati euharistijskim klanjanjem, tijekom koga će biti prilika za ispovijed. Euharistijsko slavlje u 19 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Križni put mladih na Ksaveru

Mladi naše Nadbiskupije, u organizaciji Ureda za pastoral mladih, već tradicionalno organiziraju Križni put na Ksaveru. On se uvijek održava petak prije Nedjelje Muke Gospodnje - Cvjetnice! Tako je i u petak, 23. ožujka u 20 sati, bila pobožnost Križnog puta koja je naglasak imala na obitelji, a predmolio ga je naš Pastir, pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski.

Foto: Hrvoje Abraham Milićević

Svjetski susret mladih Panama 2019

Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije organizira hodočašće na Svjetski dan mladih koje se siječnju 2019. godine održava u Panami.

Detalje i cijene puta možete pogledati na linku.

Korizmeni susret mladih Zagorskog arhiđakonata 

U subotu 17. veljače u župnoj crkvi sv. Barbare održao se korizmeni susret mladih Zagorskog arhiđakonata. Sve okupljene pozdravio je domaćin susreta vlč. Željko Horvat koji je mlade upoznao s poviješću župe te im zahvalio na odazivu i spremošću na aktivnije sudjelovanje u svojim župnim zajednicama. 

 

Natječaj za Uskrs fest 2018.

Uskrs fest, najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe, održat će se 8. travnja 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u organizaciji Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija. 

U tu svrhu Organizacijski odbor festivala raspisuje Natječaj za Uskrs fest 2018. godine na koji se mogu poslati nove, neobjavljivane, niti javno izvođene skladbe ne dulje od 4 minute, tematski prožete nadom i radošću Kristova uskrsnuća.

Treći susret Temeljne formacije animatora

 

Od 12. do 14. siječnja u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica, održan je treći susret Temeljne formacije animatora, kojem je tema bila „Mjesto i pripadnost animatora u zajednici“. Susret su vodile instruktorice Brigita Gojak i Ivana Bosiljevac, zajedno sa s. Dijanom Mlinarić, Petrom Poje i Mandom Zrno, te animatorima Krešimirom Cervelinom i Barbarom Zeba, uz prisutnost Povjerenika za pastoral mladih, vlč. Ivana Valentića.

Duhovna obnova u Ciboni "Isus na brucošijadi"

U subotu i nedjelju 28. i 29. listopada 2017. u Ciboni odražana je duhovna obnova pod nazivom "Isus na brucošijadi".

Kroz kateheze, glazbenu animaciju i večer slavljenja koja je završila klanjanjem, svećenici su mladima pokušali približiti sadržaj koji im Zagreb nudi, kako bi se paralelno s intelektualnom formacijom koju primaju na Sveučilištu izgrađivali i duhovno.

Središte oba dana bila je sveta misa, a završnu svetu misu u nedjelju predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.