Aktualnosti

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije Majci Božjoj Bistričkoj

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, kao i 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba, ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 12. i 13. rujna, pod geslom: ,,O, pomozi palom svijetu koji želi ozdravljenje".

Prošlih je godina subota na poseban način bila posvećena upravo mladima koji su uz zajednički hod i prigodni program u Mariji Bistrici svjedočili radost i vedrinu vjere.

Primopredaja službe povjerenika za mlade

Nakon pet godina vršenja službe povjerenika za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić predao je službu u četvrtak 27. kolovoza 2020. novom povjereniku vlč. Kristijanu Tušeku. Vlč. Tušek preuzeo je službu predstojnika Ureda i povjerenika za pastoral mladih, pastoral sportaša i koordinatora za dušobrižništvo studenata u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Novi povjerenik zaređen je za svećenika 2018. godine, a dosad je vršio službu župnog vikara u Župi sv. Anastazije u Samoboru.
Vlč. Ivan Valentić imenovan je župnikom u Župi sv. Martina u Dugom Selu.

Svetkovina Milosrđa – utočište i zaklon dušama

Svetkovina Božjeg milosrđa najznačajniji je oblik štovanja Božjeg milosrđa prema objavi sv. Faustini Kowalskoj, poljskoj redovnici i mističarki. Ukupno je pet oblika štovanja, a uz već spomenutu svetkovinu, ostala četiri su: štovanje slike Milosrdnog Isusa, molitva Krunica Božjeg milosrđa, Sat Milosrđa te širenje pobožnosti prema Božjemu milosrđu.

Odgođen Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 2020.

Zagrebačka nadbiskupija, kao organizator jedanaestog Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM), ovime priopćuje odluku Hrvatske biskupske konferencije, da je SHKM koji je trebao biti održan 9. i 10. svibnja u Zagrebu za sada odgođen. Novi termin Susreta nije predviđen u 2020. godini.

Pokrenuta službena web-stranica SHKM-a

Na trećem sastanku Organizacijskoga odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u ponedjeljak 17. veljače predsjednik Pododbora za medije preč. Borna Puškarić obavijestio je kako je pokrenuta mrežna stranica Susreta hrvatske katoličke mladeži (https://zagreb.shkm.hr/) na kojoj je moguće pronaći sve informacije vezane uz Susret te novosti oko priprema koje su odvijaju.