Aktualnosti

Hodočašće mladih u zagrebačku katedralu

Dragi mladi,

pozivamo vas da se okupimo na tradicionalnom hodočašću u zagrebačkoj prvostolnici te sudjelujemo na euharistijskom slavlju koje će predvoditi naš kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, u nedjelju Dobrog Pastira, 7. svibnja 2017. godine u 19 sati.

Ovim hodočašćem ćemo zahvaliti Gospodinu za Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru te promišljati o pozivu što nam ga Gospodin upućuje moleći zagovor blaženog Alojzija Stepinca za našu Crkvu, Domovinu i narod.

Križni put za mlade na Ksaveru

Korizma je vrijeme kad na različite načine želimo živjeti pokoru i na poseban način se prisjetiti svega onoga što je naš Gospodin učinio za nas - jedan takav način je i pobožnost Križnog puta. Tako mladi naše Nadbiskupije, u organizaciji Ureda za pastoral mladih, već tradicionalno organiziraju Križni put na Ksaveru. On se uvijek održava petak prije Nedjelje Muke Gospodnje - Cvjetnice! Tako je i u petak, 7. travnja u 20 sati, bila pobožnost Križnog puta koji je sastavila Majka Terezija, a predmolio ga je naš Pastir, uzoriti Gospodin Josip Bozanić.

 

Produžene prijave za SHKM Vukovar

Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se 29. i 30. travnja 2017. godine u Vukovaru, pod geslom »Krist, nada naša« (1 Tim 1,1). 

Mladi kipari Zagreba u čast Stepincu

„Stepinac u rukama mladih kipara“ projekt je koji se u organizaciji Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i Mladih kipara Zagreba održao u subotu, 4. veljače 2017. godine.

U prizemlju Nadbiskupskog dvora u prostorima nekadašnjeg Caritasa, četvorica studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Adrian Marok, Luka Krešimir Stipić, Petar Ćujo i Ivan Nestić, tehnikom modeliranja u glini izradili su 2 biste (portreta) i 2 figure bl. Alojzija Stepinca.

Klanjanje za mlade u katedrali

Još jedno klanjanje za mlade održano je 26. siječnja u Zagrebačkoj katedrali kao zahvala Bogu za sve milosti koje nam pruža, ali i kako bismo molili za sve trenutke pred nama, posebno u ove dane kada mnogim mladima započinje ispitno vrijeme.

Klanjanje 1

Formacija animatora u Vrbovcu

U sklopu programa “Mladi za mlade” ovogodišnju Temeljnu formaciju animatora zajedno prolaze mladi Bjelovarsko- križevačke biskupije, Gospićko- senjske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije. Nakon prvog susreta na Udbini 10.12., ponovo su se okupili od 13. do 15. siječnja u pastoralnom centru župe sv. Vida u Vrbovcu, kako bi nastavili zajednički hod. Grupa od trideset mladih vođena animatorima instruktorima i svojim povjerenicima za mlade promišljali su vlastiti identitet kao čovjeka i kršćanina te promišljali o vrijednostima koje ih vode u životu.

Specijalizacija animatora instruktora

U organizaciji Ureda HBK za mlade i Salezijanske obitelji od 6. do 8. siječnja 2017. godine održao se drugi vikend susret specijalizacije animatora instruktora za mlade iz Hrvatske i BiH. Specijalizacija se održala u Mukinjama (Plitvička jezera), u pastoralnome centru ˝Emaus˝ župe Marije Majke Crkve.

Prijave za SHKM Vukovar

Približava se Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se 29. i 30. travnja 2017. godine održati u Vukovaru, pod geslom »Krist, nada naša« (1 Tim 1,1). 

 

Prijave mladih iz Zagrebačke nadbiskupije za SHKM Vukovar 2017. odvijaju se isključivo preko župnih zajednica, odnosno zajednica mladih, koje će ih proslijediti Uredu za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. 

Video s otvaranja Sinode

 

8. prosinca 2016. godine svečanim misnim slavljem u Zagrebačkoj katedrali počela je Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije. Pogledajte video s otvaranja Sinode.
 

 

Prvo zasjedanje